*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. Октобар 24, 2016, 21:00:53


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије


Православни форумОвај форум је информативног карактера и служи за размену мишљења и мисионарску делатност. Форум није "виртуелна" Црква и овде не треба тражити и давати духовне и животне савете, за такве ствари постоји духовник кога увек можете наћи у оближњој Цркви или манастиру. Уредништво није одговорно (ни правно, а ни духовно) за мишљења и ставове учесника.Препоручите тему
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: BLAGODAT RAZGOVORA SA DUHOVNIKOM  (Прочитано 1622 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Иоанн
Члан
Super hero
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2271


Ja nisam tu, ni tamo ni tu EKV


WWW
« послато: Септембар 22, 2009, 18:59:03 »

BLAGODAT RAZGOVORA SA DUHOVNIKOMPomaže Bog,oče,oprostite i blagoslovite mene grešnu i nedostojnu!

Ovako počinje svaki moj radni dan,bilo na poslu,onom što nam hljeb donosi,bilo onaj mnogo učinkovitiji i korisniji duši našoj,duhovni razgovor i blagoslov toga dana.Bez blagoslova duhovnika nema ni blagorodnog dana,sve ide kako ne ide,a duša prazna i nedopunjena hranom Hrista i vodom istine Jevanđelja.Svakoga dana prosto žurim,poslije molitve, za taj Sveti čin,blagoslova Oca Gavrila,koji tanano iskuša sve naše čežnje i težnje,dokle smo i kako smo,te osjeti kada i u kojem momentu treba nekom razgovor,no on izvrši savršenu selekciju misli i upravi ih na pravi put,sa kojeg vrlo često svi manje ili više skrenemo.

Ej,radosti velike,tada otpočne razgovor harmonije neba i zemlje,kako kaže naš Vladika Grigorije,kao da se sve pomirilo sa svime i svi sa svima,šta ima ljepše nego nahraniti dušu ljubavlju za bližnje,jer kad voliš i voljen si,neko davno mudar reče.A moj Otac Gavrilo osjeti da me drži i vuče neka melanholija,pa uzviknu iz sveg srca,meni grešnoj,maloj,"Idemo koračati kroz život sa vedrinom i mračne talase u stranu!" Takve riječi može reći samo majka,odnosno neko ko te zaista voli i kome je do tebe stalo,a stalo je, jer ima Hrišćansku ljubav,nikad presušnu i oskudnu,ali kad ruži još je draži,a mi samo treba da prihvatimo,a onda dobri naš pastir daruje sve ono, što niko dosad nije darovao.Obaspe te vedrina duha,što je i cilj,svakog duhovnog razgovora,da izađeš preporođen i novi čovjek,koji živi potuno novih vidika,jer ima nove oči, koje vide drugačije,nego ranije.

Kažu da su oči ogledalo duše,zato veliko Hvala,mom Ocu Gavrilu,jer tamo negdje, daleko u Bosni,ispod šume,u maloj kućici,žive jedne male oči,kojima duša stremi i gleda onako kako ih on pouči.Milost ga vazda obasipala,molitva mu Bogu dostizala,a zdravlje služilo da nas dugo,dugo još vodi radosne i nađene, za Život  Vječni,jer mnogo nas je zvanih,a malo odabranih,zato budimo dio tog uspiješnog tima.

Od sveg srca,usrdno i skrušeno,darujem mu ovu malu impresiju zadovoljstva i blagostanja mene pokajne i grešne za vjek vjekova,Amin!

S NAMI BOG...
 
sestra Aleksandra
22.septembra 2009.

 
Vječnaja Pamjat našem Arhimandritu Simeonu,Igumanu Manastira Dobrićevo u Hercegovini,da se moli i predstavi nas Gospodu grešne i pokajne za milost i spasenje duša naših,jer on danas ide tamo gdje nema boli i tuge,gdje je Život Vječni!
Сачувана

Love the life you live.
Live the life you love.
Bob Marley...


http://www.facebook.com/jovan.cakareski
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  
 
Пребаци се на:  


Иди гореПриватност
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
arhangel Mihailo
ПРАВОСЛАВНИ ЗАПИСИ И ПОУКЕ СВЕТИХ ОТАЦА

Уметник и грех
Уметник је радио слику,на којој је требало представити анђела.За модел изабере једног младића прекрасне лепоте.Кад је слика била готова,многи су долазили да се диве лику анђела и налазили да он у потпуности одговара нашој представи о анђелима.Али уметник је зажелео да поред анђела наслика и ђавола,као сушту противност.Но одговарајући модел никако да нађе.Пуних десет година тражио је и најзад га нашао међу затвореницима.Боље супротности анђелу није могуће замислити.Али како се уметник силно изненадио, кад је сазнао да је овај затвореник био исти онај дечак,који му је раније послужио као модел анђела!Шта га је тако нагрдило и унаказило?Грех.Био велики или мали, грех оставља свој печат на нашем лицу. (Златоуст)

Тражио сам
Тражио сам Снагу.И Бог ми је дао Потешкоће које су ме оснажиле.Тражио сам Мудрост.И Бог ми је дао Проблеме које је требало решити.Тражио сам Богатство.И Бог ми је дао Мозак и Тело да могу радити.Тражио сам Храброст.И Бог ми је дао Препреке које је требало свладати.Тражио сам Љубав.И Бог ми је дао Људе којима је требало помоћи.Тражио сам Услуге.И Бог ми је дао Прилике.Нисам добио ништа од оног што сам тражио,али добио сам све што ми је требало.
brojanica
Поуке
Пре него што паднемо у грех,демони нам говоре да је Бог човекољубив.

Многи од нас називају себе грешнима,а можда се одиста и сматрају таквима.Но,тек трпљење увреда показује какво је срце.

Куд год идеш,увек имај Бога пред очима,ма шта да радиш имај потврду у Светом Писму,и не напуштај брзо место на коме живиш.Сачувај ове три заповести и спашћеш се.

Ми нисмо јачи од Сампсона,ни мудрији од Соломона,ни разумнији од блаженог Давида, нити волимо више Бога од апостола Петра.Стога,не треба да се уздамо у себе.Јер,Свето Писмо каже да ће онај који се узда у себе пасти страшним падом.

Не слушај савете људи који себи угађају,који су себе учинили робовима стомака и телесних страсти.

Нека твоја рука не буде испружена ради узимања,већ нека радије буде испружена ради давања.

Границе између Православља и јереси су исписане крвљу.

Живи у миру не само са својим пријатељима,већ и са својим непријатељима,али само са својим личним непријатељима,не и са непријатељима Божијим.

Као чисто платно даје се слобода људима; када је људи упрљају,морају је прати сузама и крвљу.Јер слобода или је чиста или никаква.Или Златна Слобода,нераздвојна од Часног Крста,или никаква.

Као што се разбојници крију по скровитим местима да би оробили пролазника,тако се и ђаво крије у задовољствима да би савладао нашу душу.

pojanje